joi, 21 martie 2019

Prajitura cu iaurt si fructe

Va salut. Stiu ca v-am daruit deja doua retete pretioase pentru un mic dejun deosebit, cea pentru paine impletita, cu masline si cea pentru batoane impletite din aluat de cozonac, dar simt ca daca nu va dau si reteta de prajitura cu fructe asa cum o stiu eu, am facut treaba doar pana la jumatate. Se poate face cu orice fel de fructe, am facut si cu caise, dar azi, de dragul fratelui care m-a vizitat in aceasta dimineata  cu nepotul meu, al mamei si sora-mii carora le-am trimis deasemenea, am facut cu visine. (In fotografie este si un sirop de visine.) Ingrediente 5 oua 400 g faina (poate si o lingura- doua in plus, daca va rezulta o co,pozitie prea subtire) 250 g zahar (eu pun doar 200 g , nu-mi place prea dulce si sa nu uitam ca pudram tot cu zahar la final) 180 ml ulei 200 g iaurt (eu pun smantana pentru ca am mereu in frigider) fructe (cat va place de multe, cam 500-700 g) 1 praf de copt Preparare Amestecati cu mixer-ul ouale cu zaharul pana devine o compozitie albiciosa, spumoasa si se topeste zaharul. Adaugati treptat uleiul, iaurtul si la final faina amestecata cu praful de copt. Trebuie ca aluatul sa arate ca cel de chec, numai daca vi se pare exagerat de subtire mai puneti o lingura-doua de faina peste cele 400 g recomandate initial. Turnati aluatul intr-o tava mare (folositi hartie de copt) si presarati deasupra fructele (daca nu sunt visine, taiati-le mai mici) scurse de zeama si trecute prin faina. Lasati aproximativ 25 min. la cuptor, pana se rumeneste. Cand s-a racit, o pudrati cu zahar pudra cu vanilie. Aceasta reteta este foarte rapida si gustoasa, nu comporta riscuri de nereusita, este relativ ieftina, prezentabila si rentabila cantitativ. Va recomand sa nu intarziati s-o faceti. Succes si Pofta buna!

0 comments:

Trimiteți un comentariu