Chiar daca nu lucrezi in domeniul economic, bancar ai auzit cu siguranta de termenul scontare. Scontarea face referire la o operatiune destul de simpla, prin care o institutie financiara, banca, de exemplu, cumpara o creanta, cu valoare neta, pentru care percepe si dobanda si comision la transferul creantei. Ce urmareste banca? Sa devina beneficiarul instrumentului de plata, valoarea nominala a instrumentului de debit e primita rapid, fara a mai fi nevoie sa asteptam. Practic avem bani mai repede, nu mai depindem de scadente, activitatea curenta nu e perturbata in niciun fel, operativitatea si rapiditatea sunt in parametri optimi.
Platile sunt fluidizate mai bine, golurile de bani lichizi sunt acoperite pe loc, se pot face mai multe scontari, furnizorii sunt mai puternici, termenele oferite sunt mai lungi pentru fiecare client. Decalajele intre incasari si plati sunt evitate prin aceasta scontare. Scontarile se accepta de banca sau de firmele specializate care ofera scontari doar dupa analize detaliate de ambele parti. De multe ori scontarile devin necesare cand nu sunt bani suficienti pentru plati furnizori sau pentru salarii, cand sunt de incasat cec-uri, de pilda, de la n clienti. Practic avem toti banii cand e mai mare nevoie de ei, iar firma, institutia financaria care se ocupa de scontarea efectiva recupereaza banii, dar poate percepe si dobanda si comision. Se mai depun si garantii stabilite de comun acord, procentuale, din valoarea nominala a scontarilor facute. In termeni mai simpli scontarea e un venit obtinut de la anumiti furnizori, de la alti creditori.
Spre deosebire de banci, firmele care ofera servicii de scontare pentru instrumente de plata BO&CEC de la clienti ofera acesti bani mai usor, printr-un proces simplificat, online. Se analizeaza cererile facute online, se incarca simplu BO si CEC si se afla suma care se va putea primi la scontari. In doar doua ore, la OmniCredit, de pilda, poti avea in avans contravaloarea instrumentelor cu plata la termen, sumele standard sunt de 25.000 de lei. In practica, se pot incasa exact cand e mai mare nevoie bilete de ordin si cecuri primite de la clienti cu termen de plata in viitor. Se gireaza catre firmele care ofera scontari si se platesc pe loc, iar firmele asteapta mai departe incasarile la scadenta. Orice firma poate apela la scontare, e o forma de finantare eficienta, rapida si sigura, simpla, nu e nevoie de deplasari, de asteptare, de indatorari si mai mari.
La scontari se pleaca de la ideea ca un client nu mai poate astepta si are nevoie de bani, deci vrea sa aiba banii acum, nu mai tarziu, efortul meritand daca ai de facut si investitii importante pentru dezvoltarea afacerii. Scontarile sunt din ce in ce mai accesate mai ales in perioade dificile din punct de vedere financiar, firmele mici si cele care au mereu probleme sunt clientii fideli ai firmelor cu servicii profesioniste de scontari, pentru fiecare scontare poate exista si un comision, poate o dobanda pentru a avea banii in secunda in care ii vrei.
OmniCredit ofera de fiecare data finantare online pe fast-forward pentru afacerile care vor sa nu mai aiba probleme cu platile si facturile, cu veniturile lunare totale, finantarea pusa la dispozitie este de pana la 100%, in functie de rezultatul analizelor realizate. Pe site un cont se poate face in doar 30 de secunde, cererile se analizeaza imediat ce sunt depuse si raspunsurile se primesc foarte repede, totul se desfasoara online si nu e nevoie de deplasari.
Prima platforma de fintech de micro finantare din Romania, OmniCredit are produse de factoring, scontare si de microcreditare, rapide si cu un minim de documente solicitate. Specialistii firmei au pana la 15 ani de experienta in domenii financiar-bancare, se ofera consultanta si consiliere, dar si asistenta permanenta online pentru a obtine finantarile de care ai nevoie, cand e nevoie de ele. OmniCredit are opt tipuri diferite de produse financiare personalizate pentru microintreprinderi, serviciile puse la dispozitie online inseamna si zero birocratie, flux de creditare 100% online, dar si suport si experienta, la superlativ.
0 comments:
Trimiteți un comentariu